Діти – наша гордість і найбільший здобуток!

2019-12-20

Діти – наша гордість і найбільший здобуток!

Споконвіку українська земля славилася не лише родючими землями, красою, але й талановитими науковцями. І Смілянщина – не виняток.

Однією із форм реалізації творчих здібностей юного покоління є участь учнів 8-11 класів у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Традиційно, означена форма роботи у місті проводиться щорічно у середині грудня на базі НВК «Лідер». Конкурсанти з різних шкіл міста змагаються у таких наукових відділеннях, як: літературознавство, мовознавство, фольклористика, мистецтвознавство, філософія, суспільствознавство, історія, науки про Землю, технічні науки та системи штучного інтелекту.

До участі у конкурсі юні дослідники готуються упродовж тривалого часу. Лише після обов’язкового написання контрольних робіт із базових дисциплін, відбувається публічний захист наукових робіт.

Особливою стала цьогорічна участь команди загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10, адже востаннє учні закладу презентували свої напрацювання у 2016 році.

Із п’яти учасників четверо учнів посіли призові місця, з них Виноградов Артем став переможцем і представлятиме свої напрацювання «Торф – як альтернативний паливний ресурс» на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу.

Вітаємо Вас, наші переможців:

- Білявська Анастасія, «Лексична специфіка спортивної термінології (на основі сучасних тлумачних інтернет-словників та соціолінгвістичного експерименту)», IV місце (кер. Сорокіна Л.В.);

- Сердюк Ліза, «Концепт «Тарас Шевченко - дитина» як ідіолект творчості С.П.Мошенського (на матеріалі оповідання «Відлітали лелеки» та соціолінгвістичного експерименту)», ІІІ місце (кер. Сорокіна Л.В.);

- Мороз Тетяна, «Подих часу у романі М.Зузака «Крадійка книжок» та його екранізації (компаративний аналіз естетики книги та фільму)», ІІ місце (кер. Гребенюк О.В.);

- Дьяченко Володимир, «Ланцюгові дроби та їх застосування», ІІ місце (кер. Бурлуцька І.І.);

- Виноградов Артем, «Торф – як альтернативний паливний ресурс», І місце (кер. Хроменко З.В.).

Кол-во просмотров: 0

Комментарии